Free songs
Home / Babini lekovi / 800 godina stari manastirski LEK ZA SRCE – priznaju ga i lekari (Recept)

800 godina stari manastirski LEK ZA SRCE – priznaju ga i lekari (Recept)

Tvorac ovog čuvenog recepta je Opatica Hildegard fon Bingen, koja je živela pre 800 godina i umrla u svojoj 81. godini. Kasnije su njen recept za srčane probleme preuzeli i poznati doktori i objavljivali u svojim pisanim delima.

Sveta-Hildegarda-Hildegard-von-BINGEN-273x300Papa Eugen III naredio da se proveri njena vidovitost i Crkva ju je nakon toga proglasila za sveticu. Danas, po 800 godina, moderna medicina priznaje njene medicinske principe kao tačne.

Nakon njenog leka Gotfrik Hertcig napisao knjigu ,, ,, Ovo Bog leči,, i njen recept za lek za srčane vino ima posebno mesto u knjizi.

Recept “Vino srce” pokazalo kao veliki uspeh u lečenju pacijenata sa srčanom insuficijencijom, tako da se koristi među lekarima.

Opatica savetuje da svako domaćinstvo treba da ima ovaj veličanstveni recept kojim se postižu neobični uspesi. Ona je bila mističarka i u svom pisanom životnom delu objašnjava da sve što je napisano potiče od njenih vizija boga. Ovaj recept prenela je čuvena travarka Marija Trebem, autorka knjige „Zdravlje iz božije apoteke“.

Ovaj prirodan lek za srce se pokazao uspešnim kod svih srčanih slabosti i pravih srčanih oboljenja. Koristi se kada osetite bilo koje srčane tegobe poput probadanja, treperenja, preskakanja, usled stresa. Pokazao se kao dobar i kod angine pectoris.

Recept 

Potrebno je:

lek-vino-monahinja-300x227– 10 svežih stabljika peršuna (bez korena)

– litar domaćeg crnog ili belog vina

– dve kašike vinskog sirćeta

– 300 gr prirodnog meda

Priprema: 10 svežih stabljika peršuna zajedno sa listovima staviti u litar čistog prirodnog vina i dodati 1-2 velike kašike čistog vinskog sirćeta.

Kuva se 10 minuta na tihoj vatri (PAŽNJA, peni se !). Posle se doda 300 gr pravog pčelinjeg meda i ostavi da se lagano kuva još 4 minuta. Vruće vino za srce procediti i još toplo staviti u boce koje su prethodno isprane jakim alkoholom. DOBRO ZATVORITI ! Talog koji se stvara nije škodljiv i slobodno se može piti. Svakome se prepušta odluka da li će med kuvati ili ne.

Upotreba: napitak se koristi svakodnevno po supena kašika do prestanka tegoba. Za teže bolesti potrebno je koristiti duži vremenski period.

(Visited 2,552 times, 1 visits today)

About Urednik

Comments are closed.

Scroll To Top