Free songs
Home / Alternativna medicina / Napravite sami ulje čička – evo sta sve leci u alternativnoj medicini

Napravite sami ulje čička – evo sta sve leci u alternativnoj medicini

Čičak se dugo koristi kao lijek, još iz davnih vremena, a moderna istraživanja potvrdila su njegova ljekovita svojstva. Prema rezultatima istraživanja, svaki dio biljke je ljekovit, ali na različite načine i protiv različitih tegoba.

Samo neke koristi od čička su jačanje imuniteta, prevencija od gripe, raznih infekcija i alergija. Pored toga, čičak pospješuje znojenje, a time i detoksikaciju organizma putem kože. Alternativna medicina često koristi obloge od čička, jer se njima dosta efikasno liječe kožni problemi poput nečiste kože, modrica, osipa, gnojnih rana, ogrebotina, akni, ekcema i lišaja.

Čičak pomaže u pročišćavanju krvi, prevenira i liječi anemiju, a prema najnovijim istraživanjima djelotvoran je i u liječenju leukemije. Zahvaljujući inulinu u svom sastavu, čičak je od velike pomoći u regulaciji razine šećera u krvi pa se dijabetičarima preporučuje svakodnevna konzumacija tinkture od čička.

Sirup od korijena i sjemenki čička je jako dobar jer čuva zdravlje usne šupljine i dišnog sustava. Ovo je biljka koja potiče apetit, ublažava nadutost i zatvor. Pored svega spomenutog, čičak će pomoći u probavi te smiriti nervozu crijeva.

Ova neugledna biljka sprječava razne bolesti jetara, pomaže regeneraciju tog organa i stimulira izlučivanje žuči. Čičak pomaže u eliminiranju bubrežnog i mokraćnog pijeska te kamenca. Blagotvorno djeluje kod bolnih zglobova, gihta, artritisa i reume. U tom slučaju primjenjuju se oblozi ili čaj od sjemenki čička. Ulje od čička dobro je poznato po svojim umirujućim svojstvima i djelotvornosti kod nesanice, nemira, napetosti, razdražljivosti i nervoze.

Napravite sami Čaj od čička pokazao se odličnim za pročišćavanje krvi, ublažavanje reumatskih tegoba te liječenje veneričnih bolesti. Čaj od sjemena biljke izvrstan je diuretik te odličan saveznik u prevenciji bubrežnih kamenaca i regulaciji menstruacije.

Čaj od mladog lišća ublažava nadutost te pomaže kod katara želuca. Čaj od čička se pije 3-4 tjedna i potom se radi pauza od 7 do 10 dana.

Čičkov korijen pročišćava organizam, pospješuje izlučivanje mokraće i znoja. Često se koristi za liječenje veneričnih bolesti, čireva, gihta, zastarjelih reumatskih bolesti, vodene bolesti i trovanja živom.

list biljke – Čaj od mladog lišća koristi se u liječenju katara želuca i nadutosti, a dobro je sredstvo i protiv raznih osipa, gnojnih rana i ranica u ustima.

Sjeme čička učinkovito je sredstvo protiv peruti i opadanja kose. Od sjemenki se radi čičkovo ulje koje liječi mnoge zdravstvene probleme.

Ljekovito čičkovo ulje dobivamo iz sjemena i na glasu je kao rješenje za mnoge zdravstvene probleme.

(Visited 255 times, 1 visits today)

About Urednik

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top