Free songs
Home / Babini lekovi / Domaći lek za proširene vene

Domaći lek za proširene vene

Lečenje proširenih vena zelenim paradajzom

Zeleni paradajz je jednostavni narodni lek za borbu sa varikozom. Neophodno je oprati nekoliko zelenih plodova paradajza i iseći ih na kriške ili kolutove. Kriške zelenog paradajza treba stavljati na čvorove proširenih vena, na same vene i na postojeću kapilarnu, vensku mrežu. Po potrebi zavežite nekim zavojem. Držite paradajz na tim mestima dok ne dođe do osećaja peckanja na koži.

Ako ne možete dugo da trpite, uklonite ga čim osetite peckanje i operite vene prohladnom vodom. Ali, ako ovu proceduru podnosite dobro, rezultat će biti vidljiv veoma brzo. Ovaj postupak treba ponoviti 5 puta u toku dana, poželjno je za redom.

Posle dve nedelje sprovođenja ovakih svakodnevnih procedura, venski čvorovi će početi da blede. Vremenom će nestati kapilarna mreža, čvorovi, oticanje i bol u venama.

Lečenje proširenih vena zrelim crvenim paradajzom

Postupak je sličan prethodnom. Zreli paradajz treba oprati, iseći na tanke kriške (kolutove) i staviti na bolne vene na 3-4 sata i učvrstiti nekim zavojem. Prilikom sledećeg tretmana korišćen paradajz zameniti svežim. Ovu proceduru je poželjno sprovoditi uveče ili tokom noći.

Kurs trajanja lečenja je individualan. Možete ga sprovoditi celo leto i u kombinaciji sa zelenim paradajzom.

(Visited 376 times, 1 visits today)

About Urednik

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top