Free songs
Home / Alternativna medicina / Aktivni ugalj – prirodni cistac

Aktivni ugalj – prirodni cistac

Praksa cišcenja organizma upotrebom aktivnog uglja nije otkrice modernog vremena, vec je jos davno bila poznata na drevnom Istoku. Aktivni ugalj je veoma mocan 100% alkalni prirodni cistac. Njegov negativan jonski naboj ima sposobnost da privlaci pozitivno jonske cestice (otrove), vezuje ih za sebe u svoju veliku mrežu finih pora, a zatim ih zajedno sa svojim cesticama izbacuje iz tela putem creva.

Aktivni ugalj pomaže u lecenju mnogih bolesti creva, ukljucujuci naravno i debelo crevo. Narocito je od velike koristi kod otklanjanja nadutosti, gasova i eliminisanja neugodnih mirisa iz organa za varenje. On ne samo da je odlicno sredsvo za prociscavanje organa za varenje, vec moze otkloniti i mnoge druge zeludacne probleme. Ovaj crni prah nepogresivo hvata toksicne materije, zarobljava ih u svoju poroznu strukturu i bukvalno ih iznosi napolje kroz debelo crevo. Upotrebljava se takodje za ublazavanje bolova u stomaku i suzbijanje proliva infektivnog karaktera.

aktivni ugalj je odlicno i bezopasno sredstvo za izbeljivanje zuba.

Koristi se jednostavno, isto kao i soda bikarbona, s tom razlikom sto ova metoda cak ni preteranom upotrebom nece uzrokovati ostecenja zubne gledji, niti desni. Pranje zuba aktivnim ugljem uporedo eliminise i los zadah.

aktivni ugalj prociscava vodu.

Filteri sa aktivnim ugljem su veoma efikasni za uklanjanje hlora i raznih nepozeljnih organskih materija iz vode. Aktivni ugalj odlicno uklanja materije zbog cijeg prisustva voda poprima neprijatan ukus, miris ili boju. Osim toga, karbonski filteri za vodu na bazi aktivnog uglja imaju moc da u sebe vezuju cak i pojedine teške metale.

njegova upotreba ne preporucuje se za dugotrajnu oralnu upotrebu, jer moze dovesti do dehidracije organizma i gubitka mineralnih i drugih hranjivih materija u telu. Isto tako kod osoba pod medikamentoznom terapijom moze umanjiti dejstvo leka, sto zaista nije pozeljno.

Zatim, ne bi trebalo koristiti aktivni ugalj, ako:

– Imate nizak nivo tecnosti u organizmu
– Imate bilo kakvo unutrasnje krvarenje
– Imate ozbiljnih hronicnih problema sa varenjem, kao što je blokada ili usporen protok hrane kroz želudac i creva
– Imate ostecenja na crevima i drugim organima za varenje
– Imate bilo kakvo oboljenje jetre ili bubrega
– Ste nedavno imali neku operaciju
– Ste trudnica ili dojilja

Ako bolujete od ozbiljnih ili hronicnih bolesti, nemojte upotrebljavati aktivni ugalj bez prethodne konsultacije sa lekarom.

Ako ste uzimali aktivni ugalj protiv proliva u trajanju od 2-3 dana, a proliv i dalje nije zaustavljen, trebalo bi prestati sa njegovom daljom upotrebom, i obratiti se lekaru.

Važno je znati da, kako se aktivnim ugljem u nekim situacijama može efikasno leciti trovanje ili predoziranje, tako nece biti efekta u slucaju trovanja sledecim materijama:

– Etanol
– Metanol
– Cijanid
– Fosforna kiselina
– Borna kiselina
– Sumporna kiselina
– Aceton
– Benzol
– Hloroform
– Izopropil alkohol
– Litijum
– Magnezijum
– Kalijum
– Natrijum

(Visited 325 times, 1 visits today)

About Urednik

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top